Juniori Ju-Jutsu on 7-14 -vuotiaille pojille ja tytöille tarkoitettu ju-jutsun muoto, jonka tarkoituksena on kehittää perusvalmiuksia tulevalle ju-jutsun harjoittelulle sekä edistää liikunnallista elämäntapaa.  2017 kursseille voi ilmottautua mukaan .

 

Tervetuloa torstaisin klo: 17.45.

Ensimmäinen askel kohti ju-jutsua

Harjoittelu on monipuolista, ja pyrkii kehittämään lasten ja nuorten kuntoa, kehonhallintaa,  liikkuvuutta sekä tasapainoa. Lajin luonteen ja harjoittelun kautta myös keskittymiskyky sekä perusarvot, kuten toisen kunnioittaminen, paranevat.

Junnu ju-jutsu on sovellettu muoto Hokutoryu ju-jutsusta, josta on poistettu tämän ikäisille soveltumattomat tekniikat, kuten kuristusotteet, jalka-, selkä- ja polvilukot. Harjoittelu tapahtuu useimmiten pareittain mutta myös ryhmissä esim. leikin tai kilpailun muodossa, jolloin sosiaalinen puoli kehittyy.

Harjoittelun edistymistä seurataan natsakokeiden ja vyökokeiden avulla. Natsakokeet toimivat välietappeina ja ylläpitävät samalla motivaatiota.

Junnu ju-jutsun peruskurssi

Kurssin aikana harjoitteluun kelpaa t-paita sekä housut. Kurssin aikana lasten tulisi hankkia ju-jutsupuku (ju-jutsugi). Harjoittelu tatamilla tapahtuu paljain jaloin. Perusetikettiin kuuluu jalkojen peseminen ennen tatamille siirtymistä sandaalein. Varusteiden tulee olla puhtaat ja asialliset, kynnet lyhyet, korut ja kellot on poistettava harjoitusten ajaksi. Tarkempi lajikäyttäytyminen opetetaan kurssin aikana.

Etiketin perusajatus on lajin, opettajan, dojon (harjoitustilan), sekä harjoituskumppanien kunnioittaminen.